42% enemmän kysyntää kauneuspalveluille? tee kuten Garnier

Yli sata vuotta Garnier – yksi L’Oréalin johtavista brändeistä – on kehittänyt innovatiivisia hiusten ja ihon hoitotuotteita. Kun he julkaisivat uuden kampanjan Garnier Color Naturals tuotteilleen, he päättivät rohkaisivat jokaista naista “löytämään jälleen ruskeat hiukset” sekä nauttimaan itsetunnon noususta ja kohteliaisuuksista.

Jotta he saivat houkuteltua uusia asiakkaita, Garnier tiesi että heidän pitää olla erittäin luovia mainoksissaan, koska kohdemarkkinat olivat niin pirstaloituneet.

Garnier tunnisti ihan ensimmäiseksi 37 erilaista kohdeyleisöä Googlen yleisöhallinnasta. Näitä olivat esimerkiksi kaunessalonkien käyttäjät, tyylitajuiset naiset, TV-ohjelmien fanit, matkustelusta pitävät naiset ja elokuvien ystävät.

“Mutta Google-Markku, miten elokuvat ja matkustelu liittyvät kauneuspalveluhin?”

Minä kerron.

Koska Garnier oli mielettömän nerokas strategiassaan.

Edellämainituille kohderyhmille Garnier laati superluovan mainossuunnitelman, joka puhutteli suoraan naista hänen kiinnostuksen kohteen kautta! Tämä oli Garnierin salaisuus.

Kerron esimerkin.

Kun TV-ohjelman fani meni lukemaan suosikistaan arvostelua, hän sai Garnierilta mainoksen “värikkäällä juonenkäänteellä“.

Tai kun elokuvien ystävä klikkaili arvosteluja uudesta leffasta, hän sai Garnierilta mainoksen “mahtavat arvostelut myös sinun hiuksillesi!“.

Tässä alla Garnierin mainos käynnissä. Näetkö miten nerokas ja tehokas se on?

Mainos puhuu suoraan naiselle. 

Miljoonat naiset näkivät mainoksen ja reagoivat

Garnierin paikallinen kampanja saavutti lopulta 21 miljoonaa uniikkia naista vain 2 viikossa.

Tämä näkyi luonnollisesti rajusti myynnin lisääntymisenä.

Garnier saavutti 42% kasvun tuotteen tunnettavuudessa vain 2 viikossa. Itse mainos sai 22% enemmän klikkauksia kuin yksikään Garnierin aikaisempi kampanja.

Mitä tämä tarkoittaa sinun kauneussalongillesi?

Ajattele jos sinä mainostaisit samalla tavalla naisille? Vaikka Garnierilla on miljoonien budjetti markkinoinnissaan, sinä pystyisit tekemään tämän ihan saman paikallisesti omassa kaupungissasi.

Tässä mitä ehdotan:

1. Etsi ensin kauneudenhoidosta kiinnostuneet naiset ja markkinoi heille palveluitasi. Käytä tähän Googlen “consumer” yleisöä.

2. Tee se oikealla hetkellä. Kuluttajia pommitetaan jatkuvasti viesteillä. Joten auta kampanjan näkymistä tarjoamalla asiakkaallesi oikea mainos oikealla hetkellä. Tarjoa palveluitasi juuri sillä hetkellä kun nainen pohtii ostamista.

Näihin molempiin Googlessa on kaikki työkalut ja yleisöt valmiina.

Google tietää ketkä naiset ostavat kauneutta säännöllisesti. Google osaa ennakoida milloin naiset aikovat ostaa kauneutta. Google tietää ketkä naiset käyvät kauneussalongeissa. Google tietää kaiken!

Tarjoa näille naisille palveluitasi.

Tee se houkuttelevasti ja hauskasti.

Tee kuten Garnier ja näet rajua kasvua kysynnässä.

Voit olla myös varma ettei yksikään kauneudenhoitola käytä Googlea tällä tavoin Turun alueella, koska he eivät tiedä tämän olevan edes mahdollista!

Jos tarvitset Google sertifioidun ammattilaisen hoitamaan tämän, saat minut kiinni liidikunkku(at)liidikunkku.com. Pyydä tarjousta.

PS. Kauneudenhoito on vain yksi osa yleisöä. Googlessa on yleisöt myös esimerkiksi ihonhoidolle, manikyyreille ja monelle muulle. Hoidetaanko nämä samalla?