30% enemmän lounasasiakkaita – Tee kuten Subway

YouTuben alusta saakka eri yritykset ovat käyttäneet videota mainostaakseen tuotteitaan sekä rakentaakseen suhdetta heidän asiakkaisiinsa. On pitkään tiedetty että visuaalisuus, ääni ja liike ovat avainasioita kun rakennetaan brändiä – mutta auttaako video saamaan nälkäiset asiakkaat ravintoloihin?
Subway todisti tämän tovi sitten olevan mahdollista ja erittäin kustannustehokasta. Subway ja heidän markkinointitoimistonsa Essence loivat kampanjan uudelle leivälle, jota kutsuttiin “Rotisserie Flavored Chicken Subway“. He käyttivät YouTubea ja Googlen hakusanoja nostaakseen ensin tuotteen tunnettavuutta. Sen jälkeen he ajoivat toisella mainoksella nälkäiset ihmiset ravintoloihinsa sisälle.

Tulokset olivat käsittämättömät.

  • Mainoksen katsominen loppuun saakka nousi 128%, joka oli korkein katsomisprosentti koskaan! Subwaylla.
  • 2521% kysynnän kasvu itse tuotetta kohtaan
  • 16% kasvu mainoksen tunnistamiseen
  • 30% kasvu uusasiakkaissa

Kampanja toteutettiin Saksassa.

Miksi ja miten Subwayn kampanja toimi?

Subway tiesi, että juuri oikean asiakkaan saavuttaminen juuri oikealle hetkellä oli kaiken salaisuus ja miten heidät lopulta saataisiin ravintolaan sisälle syömään.

Subi halusi mahdollisimman vähän ylimääräistä ja turhaa näkyvyyttä, sen sijaan he halusivat laserkatseen suoraan potentiaaliseen asiakkaaseensa, joka oli nälkäinen.

He käyttivät Googlessa jotain mitä kutsutaan “custom affinity yleisöä“.

Tämän avulla he pystyivät saamaan viestinsä sellaisen eteen, joka reagoisi todennäköisesti positiivisesti saadessaan kutsun tulla maistamaan uutta leipää. He käyttivät dataa hyödykseen ja brändi pystyi siten puhumaan suoraan yleisölleen, joka oli oikealla asenteella juuri oikealla hetkellä liikenteessä.

He ajoivat 20 sekunnin spottia rakentaakseen ensin leivän tunnettavuutta. Sen jälkeen mainoksen nähneet saivat sarjan 6s pikamainoksia, joissa oli selvä kehoite tulla maistamaan uutta leipää. Kaikissa mainoksissa oli “saatavilla rajoitetusti“, jotta he saivat mahdollisimman suuren tehon mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Mitä tämä tarkoittaa sinun ravintolallesi?

Monet ravintolat pitävät online-asiakkaiden muuttamista offline asiakkaiksi mahdottomana tehtävänä, mutta Subway osoitti sen olevan mahdollista ja hyvin suoraviivaista. Tässä muutama ajatus pohdittavaksi.

1. Etsi kuumin, nälkäisin ja helpoin yleisö. Keskity kaikista nälkäisimpään yleisöön, joka käy aina lounaalla. Käytä affinityä.
2. Tee se oikealla hetkellä. Kuluttajia pommitetaan jatkuvasti viesteillä. Joten auta kampanjan näkymistä tarjoamalla asiakkaallesi oikea mainos oikealla hetkellä. Tarjoa lounaskutsusi juuri sillä hetkellä kun asiakas pohtii lounaalle lähtöä.

Saisit minut esimerkiksi näin tulemaan lounaalle

Google tietää että olen töissä lähelläsi. Google tietää että käyn aina arkisin lounaalla. Google tietää että pidän buffetista. Google tietää että olen nälkäinen klo 11:00.

Tarjoa minulle lounasmainosta klo 10:45, jossa on ohje suoraan luoksesi ja päivän herkullinen menu. Tee se houkuttelevasti ja hauskasti. Tee tämä kuten Subway.

Kaikki nämä ovat valmiina Googlessa. Google tietää nämä kaikki ja tavoittaa asiakkaat sinun puolestasi.

Yksikään ravintola ei käytä Googlea tällä tavoin Naantalin tai Raision alueella, koska he eivät tiedä tämän olevan edes mahdollista.

Ole erilainen. Tee kuten Subway ja näet paljon nälkäisiä ovellasi.

Jos tarvitset Google sertifioidun ammattilaisen hoitamaan tämän, saat minut kiinni liidikunkku(at)liidikunkku.com. Pyydä tarjousta.

PS. Lounas on vain yksi osa palapeliä. Googlessa on työkalut myös päivälliselle ja aamupalalle. Hoidetaanko nämä samalla? Subway teki nekin.